Yoga Profylax

10-veckors program för graviditet, förlossning och föräldraskap

Ta vara på tiden som gravid 

För många upplevs tiden som gravid som en lång väntan inför dagen då bebisen kommer ut. Graviditetsbesvär som illamående, foglossning och ryggont, upplevelsen av kroppen som gradvis mer tung och otymplig samt rädslan för att inte klara förlossningen. 

Med Yoga Profylax blir väntans tider istället en spännande resa av personlig utveckling där du lär dig verktyg och praktiserar för en lättare förlossning och lär dig sådant du har glädje och nytta av i vardagen resten av livet.

Varje dag som gravid är en välsignelse. Aldrig är vi närmare livets gåta än då en bebis växer i magen.

 

Med rätt verktyg och vägledning kan du omfamna denna tid av förändring  då du som gravid kan återkopplar till den egna kroppen, ger tid för vila och återhämtning, får tillgång till ökad kreativitet och kvinnogemenskap.

Inom yogan finns fantastiska verktyg som hjälper oss som kvinnor att bära bättre, njuta mer, landa i tillförsikt och förbereda såväl kropp som sinne för själva förlossningen.

Genom intelligent utformade kroppsrörelser, andning, avspänning och meditation får du en ökad känsla för hur din kropp och ditt sinne hänger samman och för hur vi alla är ett med naturen.

Kursstart: 9 September
Tid: Onsdagar varannan vecka 17.30-19.30
Pris: 3500 SEK

Yoga Profylax genom hela graviditeten för en hälsosam graviditet och en lättare förlossning.

• Öppna upp i höfter och balansera bäckenet

• Minska smärta/stelhet i nacke/rygg/axlar

• Motverka foglossning och andra graviditetsbesvär

• Öva andning och avspänning för smärthantering

• Lära tekniker för vila och återhämtning

• Smaka på olika meditationstekniker

• Minska stress och prestationskrav

• Lära känna dig själv på ett djupare plan

• Mental förberedelse inför att bli mamma

• Ökad connection med bebisen i magen

• Möta andra som är gravida

Kursens innehåll och upplägg

Yoga Profylax är ingen vanlig “gravidyoga”. Programmet ligger över tio veckor med träffar varannan onsdag, totalt sex träffar med olika teman. Däremellan ges frivilliga hemuppgifter och övningar knutna till aktuellt tema. I kurspriset ingår dessutom guidade meditationer (ljudfiler) och kurskompendium med övningsblad.

Målet är att du ska tillägna dig kunskap och övningsmaterial så att du känner dig trygg att praktisera även på egen hand. Du får redskap att verkligen förbereda såväl kropp som sinne på bästa sätt för såväl förlossning som tiden efter.

Filtar och kuddar finns till låns i studion och vi bjuder på thé i samband med träffarna. Små grupper på upp till åtta deltagare och mysig lugn miljö gör träffarna till en skön stund att se fram emot och blir inspiration för att vara i kontakt med dig själv och ditt barn i vardagen.

Välkommen att höra av dig ifall du har vidare frågor eller funderingar. jenny@himmelochjord.com

10 års erfarenhet av att guida gravida till en bättre graviditet och förlossning.

Jenny Ammilon brinner för att hjälpa kvinnor att njuta av tiden som gravid samt lära ut tekniker som kan ge en bättre förlossningsupplevelse och minska behovet av interventioner. Hon är Yogalärare, Hälsovetare och Cert. Somatic Educator med många års erfarenhet av att guida och stötta gravida igenom en tid av förändring. 

Hon har coachat gravida kvinnor i yoga, avspänning och förlossningsförberedelse i snart tio år. Många som går hennes kurser har aldrig provat yoga eller meditation innan. Andra har redan upptäckt yogans tjusning men vill lära sig hur de ska anpassa sitt utövande i detta välsignade tillstånd. Oavsett vilket så finns stora möjligheter att med Yoga Profylax skapa förutsättningar för bättre förlossning och anknytning. Dessutom kan graviditeten bli en dörr till ökad medvetenhet och ge ringar på vattnet för resten av livet. 

Frågor och svar om Yoga Profylax

I vilken vecka ska jag börja Yoga Profylax?

Du kan börja 10-veckorsprogrammet från och med vecka 16. För den tidiga graviditeten kan du istället boka en privatlektion där du får lära dig hur du kan skapa förutsättningar för allra bästa start på graviditeten och din Yoga Profylax. Du är också välkommen om du planerar att bli gravid och vill ha stöttning i förberedelserna.

Jag har ingen tidigare erfarenhet av yoga. Är det okej att vara total nybörjare?

Det krävs inga som helst förkunskaper. Och Yoga Profylax skiljer sig från annan yoga så även den som utövat yoga före graviditeten kommer att lära sig nya tekniker.

Kan jag inte bara fortsätta på min vanliga yoga tills magen blir större?

Detta är ingenting vi rekommenderar. Den gravida kroppen har helt andra förutsättningar och genom att lära dig Yoga Profylax drar du maximal nytta av tiden som gravid. 

Varför är det bara träffar varannan vecka? Om jag missar ett tillfälle blir det så länge tills nästa.

Med träffar varannan vecka har du mer tid att tillgodogöra dig materialet och etablera en egen regelbunden träning hemma. Om du missar ett tillfälle ges möjlighet att boka en privatlektion innan nästa tillfälle till rabatterat pris.