Yoga Profylax

Förlossningsförberedande kurs som öppna för en djupare kontakt med dig själv och din bebis under graviditeten.

Ta vara på tiden som gravid 

För många upplevs tiden som gravid som en lång väntan inför dagen då bebisen kommer ut. Graviditetsbesvär som illamående, foglossning och ryggont, upplevelsen av kroppen som gradvis mer tung och otymplig samt rädslan för att inte klara förlossningen…

Med Yoga Profylax blir väntans tider istället en spännande resa av personlig utveckling där du får övningar och praktiserar för en lättare förlossning och lär dig sådant du har glädje och nytta av i vardagen resten av livet.

Varje dag som gravid är en välsignelse. Aldrig är vi närmare livets gåta än då en bebis växer i magen. Inom yogan finns fantastiska verktyg som hjälper oss som kvinnor att bära bättre, njuta mer, landa i tillförsikt och förbereda såväl kropp som sinne för själva förlossningen.

 

 Genom intelligent utformade kroppsrörelser, andning, avspänning och meditation får du en ökad känsla för hur din kropp och ditt sinne hänger samman och för hur vi alla är ett med naturen.

Din bebis och du skapar band redan under den här tiden och stärker anknytningen. Du lär dig lyssna och ge utrymme för vila och återhämtning, fördjupar tilliten till den egna kroppens intelligens, och får tillgång till ökad kreativitet och kvinnogemenskap.

Programmet Yoga Profylax är baserat på djup kunskap om kroppen och många års erfarenhet av att guida kvinnor igenom denna tid av förändring. Vare sig du är flerbarnsmor eller det är din första graviditet kommer du att få ut mycket av kursen.

Nästa kursstart:
19 Januari
Tid: Onsdagar 17.30-19.30
Pris: 2500 SEK

Yoga Profylax genom hela graviditeten för en hälsosam graviditet och en lättare förlossning.

• Öppna upp i höfter och balansera bäckenet

• Förebygg smärta/stelhet i nacke/rygg/axlar

• Motverka foglossning, ryggont och andra graviditetsbesvär

• Lära tekniker för vila och återhämtning

• Smaka på olika meditationstekniker

• Hålla kroppen rörlig och stark

• Minska stress och prestationskrav

• Lära känna dig själv på ett djupare plan

• Mental förberedelse inför att bli mamma

• Ökad connection med bebisen i magen

• Öva andning och avspänning för smärthantering

• Möta andra som är gravida

Kursens innehåll och upplägg

Yoga Profylax är ingen vanlig “gravidyoga”, där du får en timmes anpassad träning en gång i veckan. Yoga Profylax är ett program utvecklat för att ge dig som väntar barn bästa möjliga förutsättningar för en hälsosam graviditet och en lättare förlossning. Genom att gå kursen får du verktyg och inspiration för att verkligen ta vara på den fantastiska tiden som gravid.

Målet är att du ska tillägna dig kunskap och övningsmaterial så att du känner dig trygg att praktisera även på egen hand. Det ger dig möjlighet att förbereda såväl kropp som sinne på bästa sätt för såväl förlossning som tiden efter.

Programmet ligger över fem veckor med olika teman och träffar en gång i veckan. Emellan träffarna ges hemuppgifter och övningar knutna till aktuellt tema. I kurspriset ingår dessutom guidade meditationer (ljudfiler) och kurskompendium med övningsblad.

Filtar och kuddar finns till låns i studion och vi bjuder på thé i samband med träffarna. Små grupper på upp till åtta deltagare och mysig lugn miljö gör träffarna till en skön stund att se fram emot. Du kommer i djupare kontakt med dig själv och ditt barn i magen, samt får möjlighet att möta andra som är gravida. 

Välkommen att höra av dig ifall du har vidare frågor eller funderingar. jenny@himmelochjord.com

10 års erfarenhet av att guida gravida till en bättre graviditet och förlossning.

Jenny Ammilon brinner för att hjälpa kvinnor att njuta av tiden som gravid samt lära ut tekniker som kan ge en bättre förlossningsupplevelse och minska behovet av interventioner. Hon är Yogalärare, Hälsovetare och Cert. Somatic Educator med många års erfarenhet av att guida och stötta gravida igenom en tid av förändring. 

Hon har under drygt tio år coachat hundratals gravida kvinnor i yoga, avspänning och förlossningsförberedelse. Många som går hennes kurser har aldrig provat yoga eller meditation innan. Andra har redan upptäckt yogans tjusning men vill lära sig hur de ska anpassa sitt utövande i detta välsignade tillstånd. Oavsett vilket så finns stora möjligheter att med Yoga Profylax skapa förutsättningar för bättre förlossning och anknytning. Graviditeten har också potential att bli en dörr till ökad medvetenhet och ge ringar på vattnet för resten av livet. 

Frågor och svar om Yoga Profylax

I vilken vecka ska jag börja Yoga Profylax?

Du kan gå Yoga Profylax från och med vecka 14. För den riktigt tidiga graviditeten kan du istället boka en privatlektion där du får lära dig hur du kan skapa förutsättningar för allra bästa start på graviditeten och din Yoga Profylax. Du är också välkommen att boka en individuell session om du planerar att bli gravid och vill ha stöttning i förberedelserna.

Jag har ingen tidigare erfarenhet av yoga. Är det okej att vara total nybörjare?

Det krävs inga som helst förkunskaper. Och Yoga Profylax skiljer sig från annan yoga så även den som utövat yoga före graviditeten kommer att lära sig nya tekniker.

När i graviditeten är det bäst att gå kursen?

Ju tidigare du kommer igång desto bättre. Den som vill ha fortsatt stöttning efter kursen kan boka privatsessioner. Eller om tid finns är du välkommen att gå ytterligare en omgång med 50% rabatt. 

Kan jag inte bara fortsätta på min vanliga yoga tills magen blir större?

Detta är ingenting vi rekommenderar. Den gravida kroppen har helt andra behov och förutsättningar. Genom att lära dig Yoga Profylax får du möjlighet att utnyttja de förändringar kroppen genomgår för att förbereda för en bätttre förlossning och minska graviditetsbesvär.  

Vad gör vi på ett typiskt kurstillfälle?

Vi inleder med att landa in i kroppen och därefter samling med uppföljning av hemuppgifter, frågor och diskussion. Veckans tema presenteras varefter vi arbetar enskilt eller tillsammans med yogaövningar, visualisering, djupavslappning och/eller meditation. I slutet av varje kurstillfälle går vi igenom övningar att göra till nästa gång vi ses. Kanske en kopp thé och en pratstund. Emellan träffarna skickas ett kursbrev per mail som stöttar det egna praktiserandet.   

Jag är osäker på om kursen passar mig på grund av min särskilda situation.

Ta kontakt med mig per mail eller telefon så pratar vi igenom dina individuella förutsättningar.