Yoga Profylax

Kursstart 17 januari

För dig som ska föda,
vill få bästa möjliga anknytning till ditt barn och må väl i förändring.
 

För många upplevs tiden som gravid som en lång väntan inför dagen då bebisen kommer ut. Graviditetsbesvär som illamående, foglossning och ryggont, upplevelsen av kroppen som gradvis mer tung och otymplig samt rädslan för att inte klara förlossningen…

Med Yoga Profylax blir väntans tider istället en spännande resa av personlig utveckling där du får övningar och praktiserar för en lättare förlossning och lär dig sådant du har glädje och nytta av i vardagen resten av livet.

Varje dag som gravid är en välsignelse. Aldrig är vi närmare livets gåta än då en bebis växer i magen. Inom yogan finns fantastiska verktyg som hjälper oss som kvinnor att bära bättre, njuta mer, landa i tillförsikt och förbereda såväl kropp som sinne för själva förlossningen.

 

Genom intelligent utformade kroppsrörelser, andning, avspänning och meditation får du en ökad känsla för hur din kropp och ditt sinne hänger samman och för hur vi alla är ett med naturen.

Din bebis och du skapar band redan under den här tiden och stärker anknytningen. Du lär dig lyssna och ge utrymme för vila och återhämtning, fördjupar tilliten till den egna kroppens intelligens, och får tillgång till ökad kreativitet och kvinnogemenskap.

Yoga Profylax är baserat på djup kunskap om kroppen och många års erfarenhet av att guida kvinnor igenom denna tid av förändring. Vare sig du är flerbarnsmor eller det är din första graviditet kommer du att få ut mycket av kursen.

Nästa kursstart:
17 januari
Tid: tisdagar 17.30-19.30

Yoga Profylax special
3 gruppträffar + 1 individuell coachning

Pris: 1500 SEK

Yoga Profylax för en hälsosam graviditet och en lättare förlossning.

• Öppna upp i höfter och balansera bäckenet

• Förebygg smärta/stelhet i nacke/rygg/axlar

• Motverka foglossning, ryggont och andra graviditetsbesvär

• Lära tekniker för vila och återhämtning

• Smaka på olika meditationstekniker

• Hålla kroppen rörlig och stark

• Minska stress och prestationskrav

• Lära känna dig själv på ett djupare plan

• Mental förberedelse inför att bli mamma

• Ökad connection med bebisen i magen

• Öva andning och avspänning för smärthantering

• Möta andra som är gravida

Kursens innehåll och upplägg

Yoga Profylax 2022 är upplagd på fyra träffar i vår mysiga studio. Här får du utrymme att landa in i din kropp och komma i djupare kontakt med dig själv och ditt barn i magen. Du får möta andra som är gravida i ett tryggt rum där vi kan vara sanna, och genom samtal och praktiserande lära verktyg för att vara mer här och nu.

Övningarna är utvecklade för att ge dig som väntar barn bästa möjliga förutsättningar för en hälsosam graviditet och en lättare förlossning. Den som praktiserar enligt Yoga Profylax-metoden motverkar ryggont, foglossning och andra graviditetesbesvär. Stress är inte nyttigt för någon, och allra minst för den som bär på ett barn. Genom att lära nervsystemsbalansering och träna andning och avspänning minskar risken för sjukdom och problem i graviditeten.

Emellan träffarna ges hemuppgifter och övningar knutna till aktuellt tema. Genom att gå kursen får du verktyg och inspiration för att verkligen ta vara på den fantastiska tiden som gravid.

Målet är att du ska tillägna dig kunskap och övningsmaterial så att du känner dig trygg att praktisera även på egen hand. Det ger dig möjlighet att förbereda både kropp och sinne på bästa sätt för såväl förlossning som tiden efter.

Filtar, mattor och kuddar finns till låns i studion och vi bjuder på thé i samband med träffarna. Små grupper på upp till åtta deltagare och mysig lugn miljö gör träffarna till en skön stund att se fram emot. 

Välkommen att höra av dig ifall du har vidare frågor eller funderingar. jenny@himmelochjord.com

10 års erfarenhet av att guida gravida till en bättre graviditet och förlossning.

Jenny Ammilon brinner för att hjälpa kvinnor att njuta av tiden som gravid, samt lära ut tekniker som kan ge en bättre förlossningsupplevelse och minska behovet av interventioner. Hon är Yogalärare, Hälsovetare och Cert. Somatic Educator med många års erfarenhet av att guida och stötta igenom graviditetens tid av förändring. 

Under drygt tio år har Jenny väglett hundratals gravida kvinnor i yoga, avspänning och förlossningsförberedelse. Många som går hennes kurser har aldrig provat yoga eller meditation innan. Andra har redan upptäckt yogans tjusning men vill lära sig hur de ska förhålla sig till sitt utövande i detta välsignade tillstånd. Oavsett vilket så finns stora möjligheter att med Yoga Profylax skapa förutsättningar för bättre förlossning och anknytning. Graviditeten har också potential att bli en dörr till ökad medvetenhet och ge ringar på vattnet för resten av livet. 

Efter kursen finns möjlighet att boka fortsatt individuell coachning för den som så önskar.

Frågor och svar om Yoga Profylax

I vilken vecka ska jag börja Yoga Profylax?

Du kan gå Yoga Profylax från och med vecka 14. För den riktigt tidiga graviditeten kan du istället boka en privatlektion där du får lära dig hur du kan skapa förutsättningar för allra bästa start på graviditeten och din Yoga Profylax. Du är också välkommen att boka en individuell session om du planerar att bli gravid och vill ha stöttning i förberedelserna.

Vad gör vi på ett typiskt kurstillfälle?

Vi inleder med att landa in i stunden och den egna kroppen. Därefter samling med uppföljning av hemuppgifter, frågor och diskussion. Veckans tema presenteras varefter vi arbetar enskilt eller tillsammans med yogaövningar, visualisering, djupavslappning och/eller meditation. Efter en paus för thé och samtal går vi igenom övningar att göra till nästa gång vi ses.   

Jag har ingen tidigare erfarenhet av yoga. Är det okej att vara total nybörjare?

Det krävs inga som helst förkunskaper. Och Yoga Profylax skiljer sig från annan yoga så även den som utövat yoga före graviditeten kommer att lära sig nya tekniker och komma djupare i den egna upplevelsen av närvaro och connection.

Jag är osäker på om kursen passar mig på grund av min särskilda situation.

Ta kontakt med mig per mail eller telefon så pratar vi igenom dina individuella förutsättningar.

När i graviditeten är det bäst att gå kursen?

Ju tidigare du kommer igång desto bättre. Den som vill ha fortsatt stöttning efter kursen kan boka privatsessioner. Eller om tid finns är du välkommen att gå ytterligare en omgång med 50% rabatt. 

Kan jag inte bara fortsätta på min vanliga yoga tills magen blir större?

Detta är ingenting som rekommenderas. Den gravida kroppen har helt andra behov och förutsättningar. Genom Yoga Profylax får du möjlighet att utnyttja de förändringar kroppen genomgår för att förbereda för en bätttre förlossning och minska graviditetsbesvär.  Den som redan har en personlig praktik är välkommen att boka en privatsession för att titta igenom vilka delar av praktiken som kan behöva justeras.