Self-Care

Coachning i bodymindfulness för helhetshälsa – kropp och själ

Hjälp att hitta din kraft och inspiration

Du är din främsta resurs. När du själv mår bra och är närvarande i ditt liv blir allting lättare. Det handlar om self-care. Att ta hand om dig själv.

Det är så många som går runt och mår “helt okej”. Som är trötta eller stressade mest hela tiden och som går och väntar på ett “sen” som aldrig kommer.

Vår tids logistik, fulltecknade kalendrar, konsumtionsmönster och vanor kring mat och sömn går på tvärs mot våra själars längtan efter en naturligare rytm.

Men varför ska vi nöja oss med mindre än att må fantastiskt? I alla fall för det mesta. Det är egentligen inte så svårt att hitta bättre balans i tillvaron och ge kroppens självläkande förmåga utrymme. Med relativt enkla medel kan du väcka ny livslust och frigöra energi så att du kan börja skapa det liv du vill ha och leva ditt liv fullt ut.

Du kan inte ge till andra när du är låg på energi. Fyll på din egen kopp först. 

Första steget till ökat välmående är att ta dig tid att titta på vad du innerst inne behöver och längtar efter. Och att göra små men viktiga förändringar i dina dagliga vanor, som stöttar återhämtning, sömn, matsmältning och cirkulation.

Så mycket av våra val sitter i vanemässigt beteende. Att bryta vanor handlar om att träna om nervsystemet. Du kommer att bli förvånad över hur lätt det kan gå när du fått tillgång till nycklarna.

När jag coachar dig i Self-Care tar vi utgångspunkt i Bodymindfulness. Kroppen är alltid i nuet, och den har mycket klokskap att säga dig. Vi behöver bara lära oss att lyssna. För att höra kroppens budskap behöver vi mjukna en smula och låta planerandet och dömandet kliva åt sidan en stund och ge utrymme för din inre röst. Här är det egna andetaget din bästa vän.

Self-Care är att tillgodose både hjärtats djupaste önskningar och kroppens fysiologiska behov.

Du får lära dig somatiska övningar som hjälper dig balansera nervsystemet och hjälper kroppen till avspänning och naturlig röreslefrihet. Vi arbetar också med embodied meditation och mindfulness som ett sätt att vidga perspektivet, att hitta frihet och en känsla av att vara okej även när livet (eller dina egna tankar) bråkar med oss.

Ibland har jag själv svårt att känna att jag duger. Min egen utveckling, som kvinna, som företagare och som förälder blir något slags projekt där känslor av otillräcklighet och tråkigt fokus på det som jag inte är nöjd med kan smyga på och lägga sig som en våt filt över inspirationen och handlingsförmågan.

Då är jag glad för mina dagliga rutiner och de redskap för att ta hand om mig själv, som jag tillägnat mig under lång tid. Och för mina egna stödpersoner och vägledare förstås, som hjälper mig att inte fastna i geggan.

Jag har lärt om det mänskliga body-mind-systemet ur såväl västerländskt fysiologiskt perspektiv som genom österländsk ayurveda och studerat både kreativa processer och hälsopedagogik på högskolenivå, Ändå är det livets skola och dialog över tid med mig själv och min kropp som lärt mig mest om vad som tar mig framåt. Jag vill gärna hjälpa dig hitta din väg till hälsa, glädje och skaparkraft.

Det börjar med ett möte. Tveka inte att höra av dig om detta låter intressant eller om du har frågor. Du kan maila mig direkt på jenny@himmelochjord.com

 

Livskvalitet

Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco. Laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Kom ut ur huvudet och in i kroppen

Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco. Laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.