Jenny Ammilon
Cert. Somatic Educator och Yogalärare

Beingness through the body

För många år sedan ville jag öppna ett ställe där människor kunde släppa lite på kraven. Där man kunde fylla på och tömma ur. Där kropp och själ får hitta varandra igen. 2008 öppnade jag Varbergs första yogastudio.

Idag vet jag att den där platsen jag längtade efter finns inom oss. Det gäller bara att hitta dit.

Med ett somatiskt center för närvaro, medvetenhet och kreativitet vill jag sprida kunskap om och tillit till den egna kroppens intelligens. Jag vill inspirera till att lyssna mer, känna mer och tillåta mer.

Jag är varumärkeskommunikatören, som blev hälsopedagog, som blev yogalärare. Och som nu ägnat flera år åt att fördjupa mig inom neurosomatisk rörelseträning och embodiment som praktik och som filosofi.

Mitt egna yogautövande fick en ny riktning när jag träffade Jonathan Monks och började daglig Sadhana under guidning av Mithila Kara. Det är mer än tio år sedan.

Under den här tiden har jag tagit min förståelse för yogans vetenskap till nya nivåer och samtidigt studerat och utforskat andra aspekter av somatisk andnings- och rörelseträning. Jag upphör aldrig att fascineras av det inre universum den egna kroppen är.

I min personliga praktik är även meditation en viktig del och 2022 gick jag en utbildning till lärare i embodied meditation. Jag är tidigare utbildad idrottsvetare med inriktning hälsopedagogik vid Göteborgs Universitet (2002-2005), Yogalärare sedan 2004 med examen från YogaMonks-skolans treåriga lärarprogram (2013-2016), Somatic Awareness Institute (2015-2016)  och Cert. Somatic Educator genom Ingle Institute for Somatic Movement Education (2016-2018).

Särskilt intresserad är jag av andning och avspänning och jag har under åren arbetat fram ett uppskattat program för gravida som jag kallar Yoga Profylax som har hjälpt hundratals tjejer i väntans tider få ut mesta möjliga av tiden som gravid och förbereda kropp och sinne för förlossning och moderskap.

Jag arbetar sedan flera år tillbaka individuellt med elever som vill utveckla en personlig yogapraktik av rörelser, andning och meditation. Du kan också möta mig för bodywork på behandlingsbordet. Då guidas du hands-on i att återlära naturliga rörelser för minskad spänning/smärta i muskler och leder och en friare och djupare andning.

Då och då bjuder jag in till retreats och workshops för grupper, ibland som gästlärare hos andra och såklart i egna studion i Varberg.

På Himmel och Jord vill jag erbjuda inspiration och kunskap kring spiritualitet och helhetshälsa. Och jag samarbetar gärna med andra som har samma grundvärderingar.

Jag brinner för att hjälpa människor ta hand om sig själva på bästa sätt. Vi behöver inte vara så hårda mot oss själva. Men vi behöver prioritera att ta oss tid för det som vi mår bra av. Tid för rörelse, för vila, för mat, för skapande… 

Att vi inte behöver ta i så förbaskat, är något som jag får påminna mig om ofta, ofta. Själv får jag stöd och påfyllning av mina mentorer och genom min egen Sadhana. Men också såklart från familj och vänner, från musik, naturen och i eget skapande. Det är en fantastisk känsla att uppleva hur jag över tid blir gladare, rörligare, friare, lugnare, ärligare och modigare. Istället för frustrerad, stel, fast, orolig, falsk och rädd 😉 Vi kallar det expansion through softness!

Jag önskar för varje människa att leva i samklang med sig själv. Dit når vi genom att skala av, snarare än lägga till.

Regelbunden träning där du tar hand om kroppen och stillar tankarna blir på detta sätt ett andningshål och en inspiration i din vardag. Genom att avsätta tid för dig själv öppnar du nya dörrar till läkande och utveckling. Det vore fint om mina kunskaper och erfarenheter kan vara dig till nytta på vägen.

Varmt välkommen att höra av dig direkt till mig om du har ytterligare frågor eller vill boka ett personligt möte.

Du når mig på jenny@himmelochjord.se eller 0761-366 880

Workshops, kurser och privatsessioner

Bodymindfulness

Jag ger workshops kring särskilda temat. Alltid med målet att deltagarna ska få komma in i kroppen, och uppleva mer frihet, rörlighet och närvaro. Samma förhållningssätt av kravlöshet och utforskande ligger till bas i såväl somatisk yin, dans – eller andningsklasser.

Yoga

Yoga är metodik, yoga är filosofi och yoga är ett tillstånd. Den yoga jag undervisar tar utgångspunkt i såväl modern neurosomatisk forskning som österländsk kunskap om holistisk hälsa. Mitt mål är att du via intelligent och medveten träning ska få tillgång till din egna helande potential och uppleva det magiska tillståndet av yoga = stillheten mellan tankarna.

Bodywork

Utöver privatundervisning i yoga arbetar jag också one-on-one med mina händer. Jag har en bakgrund från ayurvedisk yogamassage och nu är min huvudinriktning Clinical Somatics med inslag av energiarbete från Somatic Bodywork. Som klient är du påklädd och mer aktiv. Det är ett neurosomatiskt lärande mer än en behandling, vilket ger mer långtgående resultat.