Yogaterapi

Specialprogram för sömnproblem, fertilitet, matsmältning, stress, smärta, andning och inflammation

Gammal visdomstradition möter modern forskning och hälsopedagogik.

Yogaterapi eller Yoga Chikitsa som det också kallas innebär att utifrån kroppen som en helhet adressera obalanser på olika nivåer och öppna för läkning och självhelande. Inte sällan finns svaren någon annanstans än vi tror. I Yogaterapin arbetar vi med den holistiska kroppen genom yogaövningar, energiarbete, chakrabalansering, nervsystemsreglering och livsstilsförändringar.

Jenny Ammilon är yoga- och meditationslärare, hälsopedagog och somatic educator. Hon är också en inkännande, uppmuntrande och ödmjuk medmänniska. I yogaterapin hjälper Jenny dig hitta din väg till mer hälsa, glädje och frihet i livet. Det börjar med ett möte.

Så här går det till:

I steg ett kommer du på ett personligt förstamöte/konsultation då vi kartlägger din situation och gör en plan framåt. Din andning, dina tankar, dina dagliga vanor och dina spänningsmönster i kroppen är delar av pusslet. I konsultationen ingår också en session på behandlingsbordet.

Om du sedan vill gå vidare med yogaterapin får du i steg två med dig ett individanpassat program med övningar att göra på egen hand under tre veckor. Två kortare avstämningar online eller på telefon ingår. Efter dessa tre veckor träffas vi igen för en ny längre session som syftar till att klargöra om yogaterapin har gett resultat i rätt riktning.

För att utveckla nya vanor och sätt att vara med dig själv samt fortsätta helandeprocessen går den som så önskar härefter in i en period av hälsocoachning, behandlingar och yoga då vi träffas online eller personligen varannan vecka under en period av fyra månader. Under denna tid har du mitt fulla stöd och goda möjligheter att förändra din framtid för gott.

Problem där Yogaterapi kan vara en lösning

Sömnstörningar. Bana om ditt nervsystem med Bodymindfulness och Yoga Nidra. Utöver allt det vanliga om kaffe, skärmar och frisk luft. Sömnstörning är en tydlig varningssignal. Adressera problemet innan det går för långt och få tillbaka din skönhetssömn, dina drömmar och din energi.

Ont i ryggen.  Gå med kroppen istället för emot. Minska smärta. Vi bygger från grunden med frihet kring bäcken och balans mellan stabilitet och rörlighet. Ett holistiskt perspektiv på rygg- och nackproblem går bortanför kiropraktiska justeringar eller träna magstöd.

Magproblem. Mage- och tarmhälsa påverkas av hur du äter, vad du äter, hur du tänker och hur du andas. Programmet hjälper dig att skifta mindset och beteende. Och innehåller yoga som är bra för din matsmältning och kroppens homonsystem.

Bli med barn. Förbered kropp och själ inför graviditet och föräldraskap. Öppna energikanalerna. Och bjud in ett stråk magi.

Andning, Hjärta, Cirkulation. Fysisk aktivitet och djup återhämtning. Frihet runt bröstkorgen. Genom hjärtkoherens och systematisk andningsträning får du bättre tillgång till dig själv och kroppens egen helande potential.

Oro, stress, utbrändhet. Hitta tillbaka till lugnet och bjud in mer känsla av närvaro i livet. Yoga, Embodied mindfulness och Somatisk rörelseträning reglerar nervsystemet och återskapar din känsla av själv. Inte som ett plåster på det som gör ont, utan som livgivande näring för själen.

Bokning

Är du intresserad av ett förstamöte? Skriv till  jenny@himmelochjord.com
för förslag på lediga tider. Du kan också be om att bli uppringd ifall du har frågor eller funderingar.