Dag-Retreat

Somatisk Yinyoga och Embodied Meditation
10 februari kl 9.30-15.30

Inga krav.
Stillhet i rörelse och stillhet i vila. 

Landa i kroppen och möt dig själv med kärleksfull mjukhet i ett rum som med ljus, ljud och aromaoljor hjälper dig att på djupet slappna av.

Lugna somatiska rörelser, myo-fascial unwinding och restorativa yogapositioner tar dig till närvaro i kroppen och lugnar och balanserar nervsystemet. 

Låt detta dag-retreat bli en andningspaus, en inkoppling, en nystart. Låt det bli precis det du behöver… 

Ut kommer du som en mer vilad och härvarande version av dig själv.

I Somatisk Yinyoga finns inga krav. Du behöver inte vara vig eller stark, det är inget du ska härda ut igenom. Mer en inbjudan att vara i det som känns behagligt och närande. Vi lär oss att lyssna på våra kroppar, att röra oss på ett mer naturligt sätt och får uppleva hur stelhet och stress rinner av. 

Somatik är upplevelsen av att vara i en levande kropp. Yoga är relation, balans, helhet, och det som tar oss ifrån separation, skav och obalans. Genom dina egna rörelser och din uppmärksamhet välkomnar du tillbaka en känsla av helhet, som kroppen i sin vishet redan vet och känner igen.

Program för dagen:
9.30-10.00 Inledning
10.00-11.30 Somatisk Yin I
11.30-12.15 Lunchfika (ingår)
12.15-13.00 Föreläsning och Frågestund
13.00-14.30 Somatisk Yin II
14.30-15.30 Avrundning.

Välkommen in i värmen på mysiga Himmel och Jord för lyxen av en dag bara för dig.

 

Somatisk Yinyoga ~ Dagretreat

 

Lördag 10 feb 2024
 9.30-15.30
Pris: 900 SEK

Värdet av vila

Vila är mer än något du belönar dig själv med efter väl utfört arbete. Vila kan vara själva förutsättningen för att rätt saker blir gjorda. Vila är återhämtning, men också grogrund. Och det är som är vilsamt måste inte vara stillsamt. Vi kan utveckla vår förmåga att vila i rörelse. 

Att lyssna till vad du behöver.

Så lätt det är att överrösta kroppens signaler. Bara lite till. Det är mycket nu, men sen. Själva lyssnandet, som är grunden för alla avgöranden, i alla stunder, har fallit bort. Att landa i kroppen är att landa i nuet. Och det är här det händer.