Yoga Personlig Träning

När du är nyfiken på vad yoga på riktigt kan göra för dig

När du börjar göra din egen yogapraktik  

I yogan blandas rörelser, ställningar, andning och avspänning. Jag guidar dig till rätt teknik och förhållningssätt. Ofta handlar det om att göra mindre. Och göra smartare. Att lära sig lyssna inåt är första steget. När vi lär oss kontrollera vår vilja att kontrollera öppnas nya vägar till expansion.

Muskelspänningar, stelhet, rigiditet, frustration, en känsla av att sitta fast… allt hänger samman. Jag hjälper jag dig att utveckla ett eget praktiserande som bryter invanda mönster, öppnar upp för ny energi och stärker dig till kropp och själ.

Jag vill att att den egna träningen för dig blir ett andningshål och en inspiration. Och att du genom att avsätta tid för dig själv öppnar nya dörrar till läkande och utveckling. Att mina kunskaper och erfarenheter kan vara dig till nytta på vägen.

Det kan vara en utmaning att komma igång med att göra yoga själv. Men det blir mycket lättare när du vet vad du ska göra och hur du ska göra det. En del av yogans effekter upplever du med det samma. Andra förändringar visar sig över tid. Välkommen som du är!

Effekter av att träna yoga.

• Här kommer mer information om yoga

Vilken sorts yoga arbetar Jenny med?

 Det är skillnad på yoga och yoga. Yoga är metodik, yoga är filosofi och yoga är ett tillstånd. Yogan jag undervisar tar utgångspunkt i såväl modern neurosomatisk forskning som österländsk kunskap om holistisk hälsa. Med målet att du ska få uppleva yoga – stillheten mellan tankarna. I ett förkroppsligat tillstånd. Och den helande potential vi kan få kontakt med via intelligent och medveten träning.

Mitt egna yogautövande fick en ny riktning när jag träffade Jonathan Monks och började daglig Sadhana under guidning av Mithila Kara. Det är nu åtta år sedan. Under den här tiden har jag fördjupat min förståelse för yogans vetenskap och samtidigt utforskat andra aspekter av somatisk andnings- och rörelseträning, något som kommit att bli fundamentet i hur jag upplever mig själv i min kropp.

Jag är utbildad idrottsvetare med inriktning hälsa vid Göteborgs Universitet (2002-2005), Yogalärare sedan 2004 med examen från YogaMonks-skolans tråeriga lärarprogram (2013-2016) och i YogaSomatics genom Somatic Awareness Institute (2015-2020), en ettårig utbildning som jag dragit ut på i fyra och ett halvt år… 

Vidare är jag Cert. Somatic Educator genom Ingle Institute for Somatic Movement Education (2016-2018) som främst handlar om hands-on andnings- och rörelseträning på golvet eller behandlingsbänk.

 

10 års erfarenhet av att guida gravida till en bättre graviditet och förlossning.

Jenny Ammilon brinner för att hjälpa kvinnor att njuta av tiden som gravid samt lära ut tekniker som kan ge en bättre förlossningsupplevelse och minska behovet av interventioner. Hon är Yogalärare, Hälsovetare och Cert. Somatic Educator med många års erfarenhet av att guida gravida igenom en tid av förändring. 

Hon har guidat gravida kvinnor i yoga, avspänning och förlossningsförberedelse i snart tio år. Många som går hennes kurser har aldrig provat yoga innan. Andra har redan upptäckt yogans tjusning men vill lära sig hur de ska anpassa sitt utövande i detta välsignade tillstånd. 

Oavsett vilket så har vi stora möjligheter att skapa förutsättningar för bättre förlossning och anknytning redan i graviditeten. Dessutom kan graviditeten i sig bli en dörr till ökad medvetenhet, och ge ringar på vattnet för resten av livet.  

Frågor och svar om Yoga Profylax

I vilken vecka ska jag börja Yoga Profylax? 

Du kan börja 10-veckorsprogrammet från och med vecka 16. Före detta är du välkommen att boka en privatlektion för allra bästa start på graviditeten och din Yoga Profylax.

Jag har ingen tidigare erfarenhet av yoga. Är det okej att vara total nybörjare?

Det krävs inga som helst förkunskaper. Och Yoga Profylax skiljer sig från annan yoga så även den som utövat yoga före graviditeten kommer att lära sig nya tekniker.

Kan jag inte bara fortsätta på min vanliga yoga tills magen blir större?

Detta är ingenting vi rekommenderar. Den gravida kroppen har helt andra förutsättningar och genom att lära dig Yoga Profylax drar du maximal nytta av tiden som gravid. 

Varför är det bara träffar varannan vecka? Om jag missar ett tillfälle blir det så länge tills nästa.

Om du missar ett tillfälle ges möjlighet att boka en privatlektion innan nästa tillfälle till rabatterat pris. Med träffar varannan vecka har du mer tid att tillgodogöra dig materialet och etablera en egen regelbunden träning hemma.