Studion

En oas för embodiment och närvaro i Varberg centrum

Vill du hyra in dig? Hör av dig med din förfrågan till Jenny.

Här sitter lugnet i väggarna

Himmel och Jord ligger på Borgmästaregatan 2, mitt i centrala Varberg. Lokalen har vackert trägolv, mjuk akustik och lämpar sig väl för såväl rörelseklasser som cirklar och samtal. Här finns pallar att sitta på, bolster, filtar och yogautrustning såsom block, band och mattor.

Himmel och Jord slog upp dörrarna 2008, som Varbergs då enda dedikerade yogastudio. Idag är verksamheten orienterad kring djupgående kurser och program, samt mottagning för coachning, somatics-sessioner och yoga-pt.

Sköna retreats och intressanta workshops på olika teman som berör embodiment står också på agendan. Vi vill kittla din nyfikenhet, lära dig om holistisk hälsa och utveckla din förmåga till förkroppsligad medvetenhet. Här hittar du kalendern för det som händer på Himmel och Jord den närmaste tiden.

Du kanske själv vill få något att hända? Om du behöver en mysig lokal för upp till 12 deltagare för cirklar, föreläsning, undervisning eller samtal finns möjlighet att hyra studion vissa tider för egen verksamhet. Hör av dig genom att fylla i intresseformulär eller ta kontakt med Jenny personligen.

Smått och gott ur historien

Det har ju hänt en del sedan vi öppnade 2008, och dessförinnan…

När vi tog över den före detta butikslokalen var det första vi gjorde att ersätta laminatgolvet i björkimitation och skruva dit ett gediget plankgolv av furu bräda för bräda. Många bara fötter i alla åldrar har tackat för detta! Trägolvet gav också en varm skön akustik till det avskalade rummet.

Under några år då Jenny blivit mamma hyrdes lokalerna ut till en klädaffär och Himmel och Jords verksamhet fick flytta in hos först nyöppnade hotyogastället högre upp på gatan och sedan hos Beas, som på den tiden låg på Norrgatan. När det så blev dags att komma tillbaka till de egna lokalerna blev Himmel och Jord också hem för Fokus & Balans, samtalsterapi & mindfulness och Peace of Life mediyoga.

Med åren fördjupade Jenny sina studier inom yoga sadhana samt inom det somatiska fältet och 2020 återföddes verksamheten som Himmel och Jord – Somatiskt center för närvaro, medvetenhet och kreativitet. Stor invigningsfest, stora planer – och en oväntad pandemi.

Restriktioner ställde till det för gruppverksamhet, teamet upplöstes och Jennys egna individuella coachning blev kärnan i verksamheten. Tunnelbygget innebar ett kortare kapitel i ersättningslokal på Brukstorget men vi njuter av att vara på plats igen mitt i centrum.

Idag är kursverksamhet tillbaka och jag har startat upp programmet Yoga Essence som ska erbjuda kontinuitet och djup till din yogautveckling över tid. Andra lärare och inspiratörer hyr in sig för kurser och cirklar och jag erbjuder self-care coachning, pt, somatic bodywork, workshops, retreats med mera. Anmäl dig gärna till nyhetsbrevet för att få tips om det senaste!

Varm atmosfär

Mjuka färger på textilier och inredning bidrar till den varma känslan på Himmel och Jord. Gamla hederliga element gör sitt jobb så vi inte blir kalla, och även med gatan utanför är det lätt att landa in och slappna av i denna oas mitt i city.

Jordad energi

Himmel och Jord ligger i bottenplan på en fastighet från 1940-talet. Bara 30-40 cm under brädgolvet är det ren bergrund i dagen. Långt därunder pågår tunnelbygge. Och under där… Vem vet? Vad vi vet är i alla fall att det är en särskild energi av att tiden saktar ner i studion. Kanske beror det på att jordenergin är extra påtaglig.  Eller så är det alla timmar av närvaroträning rummet hållit space för genom åren.

Så här säger deltagarna

“Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua enim ad minim veniam quis nostrud exercitation ullamc. Sed do eiusmod tempor ut labore et dolore magna enim.”
Selim Rayhan

Managing Director, Cora Ltd

“Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua enim ad minim veniam quis nostrud exercitation ullamc. Sed do eiusmod tempor ut labore et dolore magna enim.”
Tamim Joyardar

Managing Director, Cora Ltd

“Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua enim ad minim veniam quis nostrud exercitation ullamc. Sed do eiusmod tempor ut labore et dolore magna enim.”
Hasan Milon

Managing Director, Cora Ltd