Somatic Bodywork 

Individuell behandling och somatisk rörelseträning.

Vill du veta mer om anmälningsförfarandet  Se Bokning och betalning

Inte bara för dig som har ont eller känner dig stel.

Somatik handlar om hur det känns att vara i din kropp. Jag hjälper dig att återerövra din kroppskontroll, andning- och rörelsefrihet, och samtidigt komma i bättre balans fysiskt och mentalt. 

Vad vi gör på dagarna, olyckor, överbelastning och till och med vår personlighet… allt detta “sätter sig” i kroppen. Ofta inser vi inte vidden av hur vår naturliga andning och koordinationsförmåga begränsats med åren och vad det kan få för konsekvenser.

Invanda mönster blockerar nya möjligheter och kreativitet. Stelhet och smärta gör oss gamla i förtid. Är det dags att vända klockan tillbaka?

I en individuell session guidar jag dig med min röst och mina händer. Vi hittar vägen av minsta motstånd och möjliggör för kroppen och nervsystemet att hitta sin egen väg tillbaka till hälsa. 

 

 

Detta är ett effektivt sätt att snabbt komma ur invanda spänningsmönster och uppleva magin och potentialen för helande i neurosomatisk rörelseträning

Sessionerna utförs på ett lågt behandlingsbord eller på matta på golvet. Ibland rör jag dig passivt, ibland är du mer aktiv i utförandet. Den som vill får med sig övningar att fortsätta göra hemma.

Lite beroende på vad som passar dig finns möjlighet att göra en serie längre sessioner på behandlingsbordet eller boka kortare övningstillfällen med fokus på det egna praktiserandet.

Du kommer att få uppleva hur “less” kan vara “more”. Hur bra vi mår av naturliga rörelser. Hur medvetenhet och närvaro tillsammans med sensomotorisk kontroll öppnar dörrar till en känsla av frihet och välmående du kanske gett upp hoppet om att åter få uppleva.

 

Stelhet sitter i nervsystemet

Medveten närvaro i övningarna återskapar kontakt och koordination mellan hjärnans sensomotoriska center och dina muskler. Genom Somatic Bodywork får kroppen lära tillbaka naturliga rörelser, det är som att vrida klockan tillbaka.

Somatisk rörelseträning för friare andning

Genom att få bättre kontakt med din andning får du en självklar port till djupare lager av dig, och med bättre andning följer en mängd positiva hälsoeffekter.