Yoga Essence

Fortlöpande yogaprogram bestående av tre fristående delkurser över året:
Healing Connection ~ Body as Energy ~ Path of Practice

Tre fristående kurser över året

YE ~ Healing Connection

Kursstart 17 januari

I början av kalenderåret utforskar vi de fem elementen, i dig, i miljön runt omkring och som rörelsekvalitet, Du får en ny relation till ditt skelett, till muskler och bindväv och till din fluiditet. Målet är att utveckla upplevelsen av yoga som relation, till jorden, till himmelen och inte minst till ditt eget hjärta.

YE ~ Body as Energy

Kursstart 10 april

Under senare delen av våren ligger fokus på yogaanatomi, energiströmmar, extension och intention. Du får med dig verktyg för grundning och centrering samt sköna rörelser för hela kroppen och ryggraden i synnerhet. Och givetvis en massa inspiration och nya insikter. Energy flows where attention goes.

YE ~ Path of Practice

Kursstart 11 september

På hösten står den personliga praktiken och att integrera yogaträningen i vardagen i fokus. Du får lära om praktisk yogafilosofi, andning och meditation. Kroppen får sitt såklart med somatisk flödande yoga som öppnar dina höfter samt vilsamma restorativa övningar för integration och nervsystemsbalansering.

Yoga inifrån och ut med Jenny Ammilon

Först och främst, yoga är inte bara en träningsform. Det är en holistisk modalitet, djupt integrerad med olika områden såsom ayurveda, psykologi och energimedicin. Yoga erbjuder ett helhetssystem för personlig och andlig utveckling, för hälsa, och för frihet till kropp och sinne.

Yoga Essence berör praktikaliteter och perspektiv på hatha yoga som multidimensionell praktik och är för dig som vill komma igång igen, för dig som aldrig har börjat och inte minst för dig som yogat på länge nog i gamla hjulspår.

Det är skillnad på yoga och yoga. This is the real thing.

Med ett somatiskt förhållningssätt till människan och en målsättning att expandera bortom våra nuvarande begränsningar guidas du djupare in i yoga – som praktik, som tillstånd, som väg…

Du får öva på meditation i rörelse och stillhet. Genom vinyasa, myofascial unwinding, somatics och medveten andning kan vi börja släppa spänningar både fysiskt och psykiskt samt balansera nervsystem och energiströmmar på djupet.

Här byggs yogan inifrån och ut. Istället för att fokusera på formen står den egna upplevelsen i centrum. När du går med kroppen och inte emot, frigörs stela muskler, bindväv och djupt liggande hållningsmönster. Verklig förändring blir möjlig.

Att praktisera yoga leder över tid till klarhet och lugn i sinnet och en ökad känsla av välbefinnande och meningsfullhet. Yogans andliga principer öppnar hjärtat och hjälper oss förstå oss själva och världen men också att acceptera det vi inte förstår.

Under året, som är uppdelat på tre terminer, får du möjlighet att utforska och lära om yoga kopplat till flera viktiga perspektiv: Alltid grundat i din upplevelse, din förmåga att känna dig själv.

Varannan onsdagkväll träffas vi för djupgående yogapass som väver ihop teori och praktik kring den mänskliga kroppen och dess magiska förmåga till helande och connection. Jag delar med mig av mina bästa övningar och vi ger utrymme för reflektion och utbyte av upplevelser och erfarenheter.

Emellan gångerna finns möjlighet att implementera lärandet och utforska vidare genom hemstudiematerialet och små hemuppgifter.

Varje fristående delkurs på programmet Yoga Essence är som en ny våg av inspiration, kunskap och material utformade för att ge ringar på vattnet även utanför klasserna. Du kan börja på vilken som av delkurserna. Du har därefter förtur till nästa kursomgång. Ett steg i taget. Framåt, inåt, utåt…

Välkommen med på resan!
/Jenny

 

 

Yoga Esssence ~ Body as Energy

 

Kursstart: Onsdag 10 april 2024
Omfattning: 6 tillfällen med träffar varannan vecka 17.30-19.45
Pris: 2400 SEK

 Jenny Ammilon

Cert. Somatic Educator, Hälsopedagog, Meditationslärare och Yogini

.Med kvalitetsundervisning i små grupper och individuell coachning hjälper Jenny den som är redo att bjuda in mer närvaro, medvetenhet och kreativitet i sitt liv att tillägna sig verktyg för egenpraktik och embodiment. Var och ens egen sanning och upplevelse är välkommen och Jennys undervisning rör sig fritt mellan existensiellt allvar och sprudlande lekfullhet. 

Meditation i både rörelse och stillhet är en integrerad del av Jennys yoga, och fasciabaserade rörelser i kombination med neurosomatisk medvetenhet hjälper effektivt kroppen till ökad rörlighet och integritet. Istället för att trycka individen in i en idé om form byggs Yogan inifrån och ut. Yoga som helhet och helande. Kropp och själ.

Jenny är utbildad idrottsvetare med inriktning hälsa vid Göteborgs Universitet (2002-2005), Yogalärare sedan 2004 med examen från YogaMonks-skolans femåriga lärarprogram (2011-2016) och Cert. Somatic Educator genom Ingle Institute for Somatic Movement Education (2016-2018). Undervisningen är djupt inspirerad av Continuum Movement och YogaSomatics (2015-2018). Jenny är också också certifierad mediationslärare (2022) i en form av traumainformerad mindfulnessträning som kallas Embodied Meditation. 

Bakom sig har Jenny en parallell yrkesbana inom marknadskommunikation och grafisk design samt en mängd timmar på olika dansgolv, inte sällan i rollen som danslärare. Hon grundade Himmel och Jord 2008, som då blev Varbergs första yogastudio, och i tio år var hon arrangör av den stora festivalen YogaVarberg.

Jenny driver idag Himmel och Jord ~ Somatiskt Center för närvaro, medvetenhet och kreativitet utifrån sin passion för hälsa och utveckling. Många tusen timmar med elever, egna fortgående studier och lång erfarenhet av daglig praktik ligger till grund för all undervisning och coachning.