Path of Practice

Varannan onsdag 17.30-19.30, kursstart 13 september

Yoga som multidimensionell praktik

För dig som vill komma igång igen, för dig som aldrig har börjat och inte minst för dig som yogat på länge nog i gamla hjulspår. Det är skillnad på yoga och yoga. This is the real thing.

Yoga Essence ~ Path of Practice är en av tre delkurser, som löper över året. Varje fristående kursomgång är som en ny våg av inspiration, kunskap och material utformade för att ge ringar på vattnet även utanför klasserna.

Kursen leds av Jenny Ammilon och berör praktikaliteter och perspektiv på hatha yoga som multidimensionell praktik.

Med ett somatiskt förhållningssätt till människan och en målsättning att expandera bortom våra nuvarande begränsningar guidas du djupare in i yoga – som praktik, som tillstånd, som väg…

Du får öva på meditation i rörelse och stillhet. Genom vinyasa, myofascial unwinding, somatics och andning kan vi börja frigöra stela muskler, bindväv och djupt liggande hållningsmönster. Här byggs yogan inifrån och ut. Istället för att fokusera på formen står den egna upplevelsen i centrum.

Yoga leder till klarhet och lugn i sinnet och en ökad känsla av välbefinnande och meningsfullhet. Yogans andliga lagar öppnar hjärtat och hjälper oss förstå oss själva och världen men också att acceptera det vi inte förstår.

Du anmäler dig till en trimester i taget. Deltagare på Path of Practice har förtur till vårens kurs Healing Connection. Ett steg i taget. Framåt, inåt, utåt… Din inre resa vidare börjar här.

 

 

Ett helt år av yoga med tre fristående kurser

YE ~ Path of Practice

Kursstart 13 september

På hösten står den personliga praktiken och att integrera yogaträningen i vardagen i fokus. Du får lära om praktisk yogafilosofi, andning och meditation. Kroppen får sitt såklart med somatisk flödande yoga som öppnar dina höfter samt vilsamma restorativa övningar för integration och nervsystemsbalansering.

YE ~ Healing Connection

Kursstart 17 januari

I början av kalenderåret utforskar vi de fem elementen, i dig, i miljön runt omkring och som rörelsekvalitet, Du får en ny relation till ditt skelett, till muskler och bindväv och till din fluiditet. Målet är att utveckla upplevelsen av yoga som relation, till jorden, till himmelen och inte minst till ditt eget hjärta.

YE ~ Body as Energy

Kursstart 10 april

Under senare delen av våren ligger fokus på yogaanatomi, energiströmmar, extension och intention. Du får med dig verktyg för grundning och centrering samt sköna rörelser för hela kroppen och ryggraden i synnerhet. Och givetvis en massa inspiration och nya insikter. Energy flows where attention goes.

Yoga Esssence ~ Path of Practice

 

 

 

Kursstart: Onsdag 13 sep 2023
Omfattning: 7 tillfällen med träffar varannan vecka 17.30-19.30
Pris: 2450 SEK vid bokning senast 25/8. Därefter 2600 SEK

  Kursplan hösten 2023

Detta är ett utkast (work in progress) på lektionsplan för kursen Path of Practice hösten 2023:

13/9  Space for you in your life. Att ge från ett överflöd. Grundläggande nervsystemsreglering, andning och Heartfulness. Compassion practice, to self, to others, to all. This is yoga.

27/9  Less is more. Relation mellan göra och vara. Asana, Pranayama, Pratyahara. Sthira, Sukha. Expansion genom mjukhet.

11/10  Habits that shape us. Den inre kompassen. Yamas och Niyamas. Autenticitet. Integritet. Intuition. Livsstil och yoga.

25/10  States of Mind. Pratyahara, Dharana, Dhyana. Upplevelsebaserat neuroperspektiv på meditativa tillstånd. 

8/11  Embodied beingness. Mindful living. Medveten härvaro.

22/11  Yoga is relation. You + other. Connection as freedom. Dualism och enhet.

Mer än en vanlig yogakurs

Yoga är så mycket mer än bara stretching. Yoga berör själva essensen av att vara människa. Jenny leder vägen till kropp och sinne i mer harmoni även utanför yogamattan. Lektionerna är två timmar och innehåller både teori och en djupgående rörelseklass som avslutas med andning och meditation

Unika somatiska tekniker för rörelseträning och meditation ger förutsättningar för bättre alignment genom skelett och leder, släpper spänningar både fysiskt och psykiskt samt balanserar nervsystem och energiströmmar på djupet. 

Gruppen begränsas till åtta deltagare vilket ger dig stora möjligheter till individuell hjälp att hitta rätt i övningarna samt få svar på just dina frågor. Vi ger också utrymme för reflektion och utbyte av upplevelser och erfarenheter. Frivilliga hemuppgifter ges mellan varje lektionstillfälle, som ger möjlighet att lägga grunden till en stadig egenpraktik.

 Jenny Ammilon

Cert. Somatic Educator, Hälsopedagog, Meditationslärare och Yogini

.Med kvalitetsundervisning i små grupper och individuell coachning hjälper Jenny den som är redo att bjuda in mer närvaro, medvetenhet och kreativitet i sitt liv att tillägna sig verktyg för egenpraktik och embodiment. Var och ens egen sanning och upplevelse är välkommen och Jennys undervisning rör sig fritt mellan existensiellt allvar och sprudlande lekfullhet. 

Meditation i både rörelse och stillhet är en integrerad del av Jennys yoga, och fasciabaserade rörelser i kombination med neurosomatisk medvetenhet hjälper effektivt kroppen till ökad rörlighet och integritet. Istället för att trycka individen in i en idé om form byggs Yogan inifrån och ut. Yoga som helhet och helande. Kropp och själ.

Jenny är utbildad idrottsvetare med inriktning hälsa vid Göteborgs Universitet (2002-2005), Yogalärare sedan 2004 med examen från YogaMonks-skolans femåriga lärarprogram (2011-2016) och Cert. Somatic Educator genom Ingle Institute for Somatic Movement Education (2016-2018). Undervisningen är djupt inspirerad av Continuum Movement och YogaSomatics (2015-2018). Jenny är också också certifierad mediationslärare (2022) i en form av traumainformerad mindfulnessträning som kallas Embodied Meditation. 

Bakom sig har Jenny en parallell yrkesbana inom marknadskommunikation och grafisk design samt en mängd timmar på olika dansgolv, inte sällan i rollen som danslärare. Hon grundade Himmel och Jord 2008, som då blev Varbergs första yogastudio, och i tio år var hon arrangör av den stora festivalen YogaVarberg.

Jenny driver idag Himmel och Jord ~ Somatiskt Center för närvaro, medvetenhet och kreativitet utifrån sin passion för hälsa och utveckling. Många tusen timmar med elever, egna fortgående studier och lång erfarenhet av daglig praktik ligger till grund för all undervisning och coachning.