Starting Sadhana

Egen praktik av andning, yoga och meditation

Få ut mer av din tid 

Vill du lära dig utöva en modern yogametod som är mer än bara träning och som arbetar med hela människan, kropp, själ och ande.

Är du intresserad av att påbörja/fördjupa egen daglig yogapraktik? Kan du tänka dig att lägga en kvart om dagen på egen träning som håller kroppen ung, motverkar stress och ökar din medvetenhet och förmåga att fokusera?

Du kan få ut mer av den tid du investerar än vanliga kvällsklasser kan ge. Du slipper binda upp dig en kväll i veckan. Du lär dig att på egen hand utöva en träningsform som gör kroppen smidig och sinnet klart. Och som aldrig slutar utmana, utan bara blir mer intressant i takt med din utveckling. Dessutom kan du träna när det passar dig själv var du än är.

Det handlar om att bestämma sig för att prioritera din egen hälsa och utveckling. Inte låta tiden gå, jobba på, tänka snart, invänta smärta, skador och sjukdomar, skjuta upp servicen på din viktigaste resurs – dig själv.

Det här är för dig som har en vilja att sätta dig på förarplatsen i ditt eget liv. Vägen är tydligt utstakad och testad. Under nära ett decennium har hundratals människor deltagit i YogaMonks sadhana-program och utvecklat en egen djupgående yogapraktik.

YogaMonks Sadhana har potential att expandera din horisont och skapa verklig förändring. Det som krävs är ett mått av nyfikenhet och en lust att utvecklas .

Yoga med Jenny Ammilon som ger verkliga resultat

 Om det här låter spännande så vill jag uppmuntra dig att verkligen ge programmet och dig själv en chans. Det kan kännas svårt att få loss en kvart om dagen för sig själv, men tro mig – det är SÅ värt det! Sadhana-programmet är utformat för att hjälpa dig att veta VAD du ska göra och HUR du ska göra. Och eftersom jag, liksom flera hundra andra, själv har gjort precis den här resan står jag väl utrustad att hjälpa dig med motivation och verktyg.

Jag finns här på Himmel och Jord för dig som tar allvarligt på din egen utveckling och som är redo att dedikera egen tid för träning. Jag lär dig metoderna, guidar dig till rätt teknik, stöttar och inspirerar.  

En gång per månad ses vi i grupp för tre timmars workshop. Som en del av en grupp får du möjlighet att lära och utvecklas tillsammans med andra och får totalt sett mer timmar för pengarna. Du får undervisning i själva praktiken, som består av andning, meditation och fysiska yogaövningar, så att du vet hur du ska träna. Du får också inblick i de filosofiska aspekterna av yoga och mindfulness som ligger till grund för YogaMonks och Sadhana-programmet. 

Du kan välja att betala månadsvis (950SEK/3 tim) eller för halvår (4000SEK/5×3 tim) hela året (7500SEK/10×3 tim). Kursstart i Januari 2021. Maila din intresseanmälan för att få veta direkt när datumen är satta! 

På månads-träffarna får du inspiration att upprätthålla och utveckla din praktik. Du får hands-on feedback på din teknik och dina framsteg. Du får också allteftersom mer kött på benen i form av nya övningar och instruktioner. Att vara en del av en grupp ger visst extra momentum men jag arbetar också med privatelever, så ifall gruppformatet eller tiderna inte passar dig är det ett alternativ. Den som går programmet och får förhinder kan “ta igen” genom att boka en privatlektion till halva priset.

Sadhana-programmet är utformat av Mithila Kara tillsammans med grundaren av YogaMonks Jonathan Monks. Jag började själv 2012 och gick teacher training 2015-2017. Jag har undervisat både privatelever och öppna klasser i många år. Jag är glad över att nu kunna erbjuda Sadhana-programmet här i Varberg, och ser fram emot att guida dig på en underbar resa in i dig själv!

Så här fungerar det 

När du anmäler dig till Starting Sadhana väljer du om du vill betala per månad eller för hel/halv-år. Oavsett betalningsmodell förbinder du dig att vara med på hela programmet och delta på minst nio av tio träffar.

Ifall du missar ett tillfälle har du möjlighet att boka en privatlektion till halva priset för att få nästa månads hemuppgifter. Hör gärna av dig direkt till Jenny ifall du behöver hjälp med anmälning eller har ytterligare frågor.

Frågor och svar om Starting Sadhana

Behöver jag sluta med annan yoga eller träning

Nej absolut inte, det här står för sig själv och vare sig du fortsätter eller inte efter det här året så kommer du att ha lärt dig mycket om dig själv som förhoppningsvis befruktar allting du gör.

Jag har aldrig provat yoga förut men känner att det nog vore bra för mig. Är det okej att vara total nybörjare?

Det krävs inga som helst förkunskaper. Och då det unika materialet och tillvägagångssättet skiljer sig från annan yoga så är det ingen skillnad på dig som aldrig yogat och den som har många års erfarenhet. Var och en gör sin egen resa.

Jag har skador/sjukdomar som gör att jag inte kan göra allting. Kan jag forfarande delta?

YogaMonks är en mycket ergonomisk yogaform som hjälper många att komma till rätta med skador och obalanser. I särskilda fall kan enskild undervisning vara bättre och vilket som är rätt i varje specifikt fall avgörs i samråd.

Jag har mediterat i många år och har redan en regelbunden praktik. Vad får jag ut av kursen?

Du fortsätter med din meditationspraktik som du redan har, och till det kommer andning och fysiska yogaövningar. Det är i högsta grad individuellt vad var och en får ut av kursen, men YogaMonks är en metod som effektivt frigör ryggraden, mjukar upp stelheter i kropp och sinne, skapar mer plats för andningen och hjälper dig att sitta bättre.

Vad skiljer en kurs i mindfulness och Sadhana-programmet?

 Yoga går ett steg längre i strävan att frigöra sinnet och skapa balans i kroppens alla lager. Vi gör en fysisk praktik som utöver att vara en meditation i sig effektivt mjukgör fascian och frigör ryggraden. Vi arbetar också med att skapa mer plats för djupandning och utveckla ett ett intimare förhållande till olika aspekter av det egna andetaget. Sadhana-programmet pågår under en längre tid, och du får kontinuerlig coachning i ditt praktiska utövande allt eftersom ditt system anpassar sig till träningen.

Vad innebär fasciabaserad träning?

I YogaMonks vill vi komma närmare core och frigöra ryggraden. Vi arbetar med kroppen som en enhet istället för att som på gym arbeta med isolerade rörelser och muskelträning. Det ger en mjukhet och smidighet i bindväven och bättre flöde av prana. När vi får tillgång till ground reaction force och jordenergin ökar den individuella kapaciteten till connection. “We don’t do Yoga – Yoga does us”

Kan jag inte lika gärna göra min egenträning med hjälp av något av alla online-verktyg?

Om det funkar för dig, by all means. Det viktigaste är att ha en lärare som kan följa dig i processen och hjälpa dig framåt. Själv har jag haft mycket roligt förr om åren med olika instruktionsvideos, men det var inte förrän jag riktade mina sinnen inåt och fick mer kontinuitet som någonting skiftade på djupet i mig.

Det är mycket pengar för mig och ett stort commitment. Kan jag prova och bestämma mig senare?

Kostnaden för Sadhana-programmet kan delas upp och betalas månatligen, hel- eller halvårsvis. Ja, det är ett stort commitment och nej, när du har bestämt dig och bokar plats så förbinder dig att vara med hela året, och delta på nio av de tio tillfällena.

Vad händer om jag får förhinder till någon av träffarna?

Om du är sjuk eller behöver åka bort så kan du boka en privatsession med 50% rabatt för att gå igenom nya övningar och månadens hemuppgifter. Blir du allvarligt sjuk så återbetalas självklart kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg.

Jag har hört att yoga kan hjälpa mig att… 

(välj själv) …sova bättre / öka min koncentrationsförmåga / känna mer meningsfullhet / bli mer tillåtande och kärleksfull mot mig själv och andra / gå ner i vikt / vara mindre stressad / ….?

Var och en har sina egna skäl att söka sig till yogan. Ingen anledning är bättre eller sämre än en annan. Alla ovanstående är tänkbara och vanliga följder av den djupgående Sadhana-praktiken. Vi kan också räkna med att förändringar sker på flera plan och att somliga effekter går bortanför vad vi förväntade oss.

Practice and Purpose

By unifying the whole body and expanding the fascial tissue in every movement YogaMonks frees the spine and brings about flexibility, strength and well-being to your being with surprising efficiency with just a little practice daily. 

The purpose of this practice is to remind us what being soft and well-connected feels like and to recognize where disconnection/stuckness/blockages are and how to reach through this to connection.

Welcome to the experience of this unique movement and meditation method steeped in the spiritual adventure of Yoga. As you start this practice, wonderment accompanies you. As you progress on this practice, Yoga Asana happens to you. It is a journey. We welcome you to ours.