Hatha Flow / Restorative & Yoga Nidra

Lina Bäcklin leder kurserna på
sju veckor med kursstart 7 sep

Hatha Flow torsdag 17.30-18.45

Ordet hatha betyder “ansträngning” eller “kraft”. Flow kan vara rörelse, flöde eller ett tillstånd då du så fullständigt uppslukas av ögonblicket, aktiviteten du utför, att du når bortom självmedvetenhet.
Hatha Flow är både en dynamisk och statisk rörelseträning samt en möjlighet att stilla sinnet. Alltid en möjlighet. Inte något som alltid händer, eller måste hända. Du yogar med den kropp du har och utifrån den plats du befinner dig på.
Du behöver inte ha yogat tidigare för att delta. Om du funderar på om Hatha Flow är något för dig så tveka inte att kontakta Lina och fråga.
INNEHÅLL
Under en Hatha Flow klass kan du förvänta dig att både få flöda mellan yogapositioner (asana) men också att få stanna till och utforska olika asana i stillhet för att få tillfälle att känna in och bli medveten om hur du positionerar din fysiska kropp. Du kommer att få öva dig i medveten andning och prova på kortare stunder av meditation.
Yoga kan vara utmanande och att lyssna till sin kropp och sitt “mind” kan vara ansträngande. På yogamattan erbjuds möjligheten att utmana idéer om hur det borde vara och istället utforska det som är. Skapa medvetenhet om vad som begränsar dig, vad som är sant för
dig och vad du behöver för att navigera i, eller kanske flöda genom, tillvaron.
UPPLÄGG
Kursen består av sju tillfällen med träffar varje torsdag kl 17.30-18.45
PRAKTISKT
Pris: 1450:-
Tid: Torsdagar 17.30-18.45
7/9-19/10
Plats: Studio Himmel och Jord, Borgmästaregatan 2, Varberg
Anmälan och frågor direkt till Lina:
nattyxne@hotmail.com

Restorative & Yoga Nidra
torsdag 19.00-20.30

Det här är yoga för dig som behöver stillhet, avslappning och vila. Fokus kommer att vara Restorativeyoga och Yoga Nidra men du kommer även få prova på olika övningar som kan vara hjälpsamma för att finna fokus, lugn och ro.
I utövandet av Restorativeyoga används det som inom yogan kallas för props (t.ex. filtar, klossar, bolster). Propsens syfte är att, i mestadels olika liggande positioner, stötta kroppen och främja avslappning. Detta är en yogaform som handlar om att öppna upp, inte stretcha, och så liten muskulär ansträngning som möjligt. Det får ta tid att hitta in i positionerna för att de ska kunna “göra sitt jobb” – hjälpa kropp och sinne att aktivera det parasympatiska nervsystemet, släppa taget och vila. Du erbjuds att stanna i samma position mellan 15-20 minuter, eventuellt längre.
Yoga Nidra betyder “yogisk sömn” och är en guidad meditationsteknik som utövas liggande. Det är en form av djupavslappning som syftar till att lösa upp fysiska och mentala spänningar. Tanken är att försätta kroppen i ett sömnliknande tillstånd men ändå vara vaken och fokuserad i sinnet.
Hör gärna av dig till Lina om du har några frågor eller funderingar om kursen.
UPPLÄGG
Kursen består av sju tillfällen med träffar varje torsdag kl 19.00-20.30
OM LINA
Lina Bäcklin som leder kursen har praktiserat yoga halva sitt liv.
“Både på och utanför mattan, som ett sätt att se på och uppleva världen. Inte tro på allt jag tänker, stilla sinnets rörelse, lyssna på kroppen, inte tappa bort andetaget, vara sann mot mig själv, skapa mening och sammanhang och möta alla andra levande varelser med respekt och omtanke. Min önskan är att skapa utrymme för människor att lyssna till sitt hjärtas innersta röst, våga dansa till sin egen rytm???????? Do more yoga give less fucks✌????
200 h Vinyasa Yoga
1-årig Grundutbildning i Iyengaryoga
25 h Restorativeyoga
Yogamassageterapeut
PRAKTISKT
Pris: 1600:-
Tid: Torsdagar 19.00-20.30
7/9-19/10
Plats: Studio Himmel och Jord, Borgmästaregatan 2, Varberg