Retreat vid havet
Somatisk Yinyoga

En heldag av mindfulness och embodiment i samarbete med Kärra Ashram

Vill du veta mer om anmälningsförfarandet  Se Bokning och betalning

Lugn yoga med mycket mindfulness 

Varmt välkommen till en dag i närvaro med dig själv. Med hjälp av mjuka somatiska rörelser, myo-fascial unwinding och restorativa yogapositioner hittar vi in i närvaro i kroppen och lugnar och balanserar nervsystemet.  

I Somatisk Yinyoga finns inga krav. Du behöver inte vara vig eller stark, det är inget du ska härda ut igenom. Mer en inbjudan att vara i det som känns behagligt och närande. Vi lär oss att lyssna på våra kroppar, att röra oss på ett mer naturligt sätt och får uppleva hur stelhet och stress rinner av. 

Somatik är upplevelsen av att vara i en levande kropp. Yoga är relation, balans, helhet, och det som tar oss ifrån separation, skav och obalans.

Genom dina egna rörelser och din uppmärksamhet välkomnar du tillbaka en känsla av helhet, som kroppen i sin vishet redan vet och känner igen.

Du får med dig konkreta övningar och får prova tekniker du sedan kan fortsätta göra på egen hand. 

Det blir två djupgående, sköna pass och däremellan tid för en härlig höstpromenad och närande lunch, som ingår i priset. Själva innehållet under dagen formas ur vad deltagarna som är där behöver i stunden.

Kärra Ashram ligger 12 km norr om Varberg, och bara några minuters promenad ifrån havet.

 Tid: kl 10-16, datum ej spikat.
Plats: Kärra Ashram, Kärradal
Pris: 960 SEK

Jenny Ammilon

Cert. Somatic Educator och Yogalärare

Embodiment, mindfulness och kreativitet är vad Jennys undervisning handlar om.

Jenny är utbildad idrottsvetare med inriktning hälsa vid Göteborgs Universitet (2002-2005), Yogalärare sedan 2004 med examen från YogaMonks-skolans tråeriga lärarprogram (2013-2016) och Cert. Somatic Educator genom Ingle Institute for Somatic Movement Education (2016-2018).

Hennes undervisning är också djupt inspirerad av Ateekas tantriska YogaSomatics som hon studerat sedan 2015 och också har teacher certification i.

Bakom sig har Jenny en parallell yrkesbana inom marknadskommunikation och grafisk design samt en obeskrivlig mängd timmar på olika dansgolv, ofta i rollen som lärare.

Hon är grundaren av Himmel och Jord, som 2008 blev Varbergs första yogastudio och i tio år var hon arrangör av den stora festivalen YogaVarberg.

Nu är Jenny spindeln i nätet bakom Himmel och Jord Somatiskt Center för närvaro, medvetenhet och kreativitet. Du kan läsa mer om Jenny här.