Jenny Ammilon
Cert. Somatic Educator och Yogalärare

Beingness through the body

Att lära sig lyssna inåt är första steget. När vi lär oss kontrollera vår vilja att kontrollera öppnas nya vägar till expansion.

Mitt egna yogautövande fick en ny riktning när jag träffade Jonathan Monks och började daglig Sadhana under guidning av Mithila Kara. Det är nu sju år sedan. Under den här tiden har jag fördjupat min förståelse för yogans vetenskap och samtidigt utforskat andra aspekter av somatisk andnings- och rörelseträning med flera framstående lärare. I min personliga praktik är även meditation en viktig del. 

Jag är utbildad idrottsvetare med inriktning hälsa vid Göteborgs Universitet (2002-2005), Yogalärare sedan 2004 med examen från YogaMonks-skolans treåriga lärarprogram (2013-2016) och Cert. Somatic Educator genom Ingle Institute for Somatic Movement Education (2016-2018).

Särskilt intresserad är jag av andning och avspänning och jag har under åren arbetat fram en uppskattat program för gravida som jag kallar Yoga Profylax som har hjälpt hundratals tjejer i väntans tider få ut mesta möjliga av tiden som gravid.

Från 2020 erbjuder jag för första gången i Varberg programmet Yoga Sadhana utvecklat av Monks-Kara. Här kan du läsa mer om Yoga Sadhana i Varberg.

Och det är med värme jag bjuder in till retreats och workshops på temat Somatisk Yinyoga – Heart, Breath and Beingness ett par gånger per år. Ett härligt och kravlöst tillfälle att smaka på hur mindre kan vara mer när det kommer till att frigöra spänningar.

Jag vill att att träningen blir ett andningshål och en inspiration för dig. Att du genom att avsätta tid för dig själv öppnar nya dörrar till läkande och utveckling. Och att mina kunskaper och erfarenheter kan vara dig till nytta på vägen.

Varmt välkommen att höra av dig direkt till mig om du har ytterligare frågor eller vill boka ett personligt möte. Aktuellt program för retreats, workshops och kurser hittar du här.

Swish och / eller faktura

Bodymindfulness

Jag ger workshops kring särskilda temat. Alltid med målet att deltagarna ska få komma in i kroppen, och uppleva mer frihet, rörlighet och närvaro. Samma förhållningssätt av kravlöshet och utforskande ligger till bas i såväl somatisk yin, dans – eller andningsklasser.

Yoga

Yoga är metodik, yoga är filosofi och yoga är ett tillstånd. Den yoga jag undervisar tar utgångspunkt i såväl modern neurosomatisk forskning som österländsk kunskap om holistisk hälsa. Mitt mål är att du via intelligent och medveten träning ska få tillgång till din egna helande potential och uppleva det magiska tillståndet av yoga = stillheten mellan tankarna.

Bodywork

Utöver privatundervisning i yoga arbetar jag också one-on-one med mina händer. Jag har en bakgrund från ayurvedisk yogamassage och nu är min huvudinriktning Clinical Somatics med inslag av energiarbete och punkter från Somatic Bodywork. Som klient är du påklädd och mer aktiv. Det är ett neurosomatiskt lärande mer än en behandling, vilket ger mer långtgående resultat.