YogaMonks Fundamentals

Introduktionskurs i en unik fasciabaserad yogaform

Frigör ryggraden och stillar sinnet 

Här ges en introduktion till YogaMonks som låter dig få en upplevelse av denna mjukt flödande yogaform och en känsla för vad yoga på riktigt kan göra för dig.

Somatisk förståelse och en unik fasciabaserad hatha vinyasa syftar till att frigöra ryggraden, öka cirkulation och medvetandegöra blockeringar.

I hjärtat av yogan som erbjuds på Himmel och Jord är mindfulness, och genom att lyssna,  känna och tillåta öppnar yogan dörrar till helande och växande. YogaMonks är en lugn och mycket ergonomisk form av yoga och passar alla kroppar och åldrar.

YogaMonks Fundamentals ges hösten 2020 under tolv veckor uppdelat på tre fristående delkurser.

Jag vill ge dig som är nyfiken en god inblick i metoden och en chans att lära känna mig. I förlängningen bygger mitt arbete med YogaMonks på att du utöver gruppträffar eller privatsessioner praktiserar på egen hand.

YogaMonks Fundamentals kan också vara intressant för dig som utövar någon annan form av yoga, och vill få nya impulser och ingångar för att hålla din träning uppdaterad och spännande.

Kursstart: September
Tid: tre delkurser á fyra tillfällen 18.30-20.00
Pris: 1250 SEK per delkurs
3500 SEK för alla tre delkurser

YogaMonks. Yoga på riktigt.

• Mjuka upp stela muskler

• Upplev meditation i rörelse

• Förbättra andning och cirkulation

• Öva andning och avspänning

• Öka koncentrationsförmåga och fokus

• Hitta balans fysiskt och psykiskt

• Ökad kroppsmedvetenhet

• Förbättrad hållning

• Stärk immunförsvaret

• Få inblick i yoga som holistisk praktik

Kursens innehåll och upplägg

YogaMonks Fundamentals är uppbyggd kring tre kortare delkurser. OBS! Varje kursomgång om fyra tillfällen är fristående och du behöver inte ha gått de föregående. Du kan gå en delkurs eller flera, då de kompletterar varandra och innehåller olika material.

Delkurs I: YIN YANG & SPINAL FREEDOM
Sätt fart på energiflödet i din ryggrad genom grundläggande YogaMonks vinyasa och utforska ground reaction force i förhållande till vår skelettstruktur.

Delkurs II: HIPS & HARA HAPPINESS
Öka rörligheten i dina höfter, frigör din core och andas bättre. Vi rör oss emellan mer fysiskt utmanande YogaMonks horseplay och lugna inkännande somatiska övningar.  

Delkurs III: FLOWING WITH FASCIAL MOVEMENT
Smaka på en mer komplex YogaMonks-sekvens och väck medvetenhet om spiraler, kroppens två olika sidor och din energimässiga mittlinje.

Är du ny i yogavärlden kan du känna dig trygg i att YogaMonks är grundat i djupa kunskaper om kropp och sinne och att jag som undervisar har såväl gedigen mångårig utbildning som lång erfarenhet av eget praktiserande.

För den mer erfarna yogin väntar ökad connection med fascia och ett inifrån och ut-perspektiv som  leder till kontakt med djupare liggande blockeringar och möjlighet till expansion och nya insikter.

Filtar och kuddar finns till låns i studion och vi bjuder på thé i samband med träffarna. Små grupper på upp till åtta deltagare och lugn miljö ger dig bästa möjligheter att tillgodogöra dig kursinnehållet och få en stund av stillhet och medveten rörelse som ger ringar på vattnet i din vardag.

Välkommen att höra av dig ifall du har vidare frågor eller funderingar. jenny@himmelochjord.com

Därför utövar jag YogaMonks.

Jenny Ammilon är Yogalärare, Hälsovetare och Cert. Somatic Educator och driver Himmel och Jord sedan 2008.

I Yogan har….

Frågor och svar om YogaMonks Fundamentals

Behöver jag träna hemma?

Materialet i YogaMonks Fundamentals är inte utformat för att ligga till grund för egen daglig träning, utan för att ge dig som är nyfiken på metoden en inblick i principerna bakom samt chans att uppleva hur enkla men precisa instruktioner tar dig djupt och leder till ett tillstånd av yoga. För att över tid få ut mesta möjliga av vad yoga kan ge är det regelbunden daglig träning som gäller. För att stötta den processen erbjuds Sadhanaprogrammet i både gruppformat och som privatträning. Läs mer om Sadhana här.

Jag har ingen tidigare erfarenhet av yoga. Är det okej att vara total nybörjare?

Det krävs inga som helst förkunskaper. Och YogaMonks skiljer sig från annan yoga så även den som utövat yoga tidigare kommer med största sannolikhet att få lite att bita i.

Kan jag komma på ett enstaka prova-på-tillfälle?

Det händer att jag erbjuder prova-på-klasser men min erfarenhet är att det är bättre att den nyfikne ger sig själv och metoden tre till fyra tillfällen för att verkligen känna effekterna. Vi bär på mycket vanemässiga sätt att göra saker och här arbetar vi med att bryta ny mark. 

Jag har en skada / funktionsnedsättning och tror att yoga kan vara bra för mig men vet inte om jag klarar att vara med på allt…

Jag har god erfarenhet av att anpassa yogaträningen efter olika personliga förutsättningar, men om du är tveksam så ta gärna personlig kontakt så pratar vi om saken. Det finns också alltid möjlighet att komma individuellt.