YogaMonks Fundamentals

Introduktionskurs i en unik fasciabaserad yogaform

Frigör ryggraden och stillar sinnet 

Här ges en introduktion till YogaMonks som låter dig få en upplevelse av denna mjukt flödande yogaform och en känsla för vad yoga på riktigt kan göra för dig.

Somatisk förståelse och en unik fasciabaserad hatha vinyasa syftar till att frigöra ryggraden, öka cirkulation och medvetandegöra blockeringar.

I hjärtat av yogan som erbjuds på Himmel och Jord är mindfulness, och genom att lyssna,  känna och tillåta öppnar yogan dörrar till helande och växande. YogaMonks är en lugn och mycket ergonomisk form av yoga och passar alla kroppar och åldrar.

YogaMonks Fundamentals ges hösten 2020 i form av tre fristående delkurser.

Jag vill ge dig som är nyfiken en god inblick i metoden och en chans att lära känna mig. Kanske för att senare börja YogaMonks Sadhana. I förlängningen bygger mitt arbete med YogaMonks på att du utöver gruppträffar eller privatsessioner praktiserar på egen hand.

YogaMonks Fundamentals kan också vara intressant för dig som utövar någon annan form av yoga, och vill få nya impulser och ingångar för att hålla din träning uppdaterad och spännande.

Kursstart: 7 September
Tre tisdagar 17.30-19.30

Kursstart: 5 Oktober
Tre tisdagar 17.30-19.30

Kursstart: 9 November
Tre tisdagar 17.30-19.30

Pris: 1250 SEK per delkurs

 

2300 SEK för två delkurser

3200 SEK för alla tre delkurser

YogaMonks. Yoga på riktigt.

• Mjuka upp fascia och stela muskler

• Upplev meditation i rörelse

• Förbättra andning och cirkulation

• Öva andning och avspänning

• Öka koncentrationsförmåga och fokus

• Hitta balans fysiskt och psykiskt

• Fördjupa kroppsmedvetenhet

• Få bättre hållning

• Stärk immunförsvaret

• Få inblick i yoga som holistisk praktik

• Upplev helhet, stillhet och kontakt

Kursens innehåll och upplägg

YogaMonks Fundamentals är uppbyggd kring tre kortare delkurser. OBS! Varje delkurs är fristående och du behöver inte ha gått de föregående. Du kan gå en delkurs eller flera, då de kompletterar varandra och innehåller olika material.  

Är du ny i yogavärlden kan du känna dig trygg i att YogaMonks är grundat i djupa kunskaper om kropp och sinne och att jag som undervisar har såväl gedigen mångårig utbildning som lång erfarenhet av eget praktiserande.

För den mer erfarna yogin väntar ökad connection med fascia och ett inifrån och ut-perspektiv som  leder till kontakt med djupare liggande blockeringar och möjlighet till expansion.

Filtar och kuddar finns till låns i studion och vi bjuder på thé i samband med träffarna. Små grupper på upp till åtta deltagare och lugn miljö ger dig bästa möjligheter att tillgodogöra dig kursinnehållet och få en stund av stillhet och medveten rörelse som ger ringar på vattnet i din vardag.

Välkommen att höra av dig ifall du har vidare frågor eller funderingar. jenny@himmelochjord.com

September: YIN, YANG & SPINAL MOVEMENT

About working through the skeleton, yielding to gravity and establishing connection to mother earth.

Sätt fart på energiflödet i din ryggrad genom grundläggande YogaMonks vinyasa och utforska ground reaction force i förhållande till vår skelettstruktur. Kursen lämpar sig för såväl nybörjare som mer erfarna yogis.

Oktober: CORE OF BREATHINGNESS

About letting in, letting out and letting go. Deeper hipwork, freeing the diaphragm and allowing global movement.

Öka rörligheten i dina höfter, frigör din core och låt rörelserna andas dig. Vi rör oss emellan mer fysiskt utmanande YogaMonks horseplay och lugna inkännande somatiska övningar. Inga förkunskaper krävs.

November: FLOWING WITH THE FASCIAL BODY

About spirals of energy, the power of softness and meditation in movement

Smaka på en en skönt flödande YogaMonks-sekvens som väcker medvetenhet om spiraler, kroppens två olika sidor och din energimässiga mittlinje. YogaMonks passar alla åldrar och kroppar. Välkommen med eller utan yogavana!

Jenny Ammilon

Cert. Somatic Educator och Yogalärare

Embodiment, mindfulness och kreativitet är vad Jennys undervisning handlar om.

Jenny är utbildad idrottsvetare med inriktning hälsa vid Göteborgs Universitet (2002-2005), Yogalärare sedan 2004 med examen från YogaMonks-skolans treåriga lärarprogram (2013-2016) och Cert. Somatic Educator genom Ingle Institute for Somatic Movement Education (2016-2018).

Hennes undervisning är också djupt inspirerad av Ateekas tantriska YogaSomatics som hon studerat sedan 2015 och också har teacher certification i.

Bakom sig har Jenny en parallell yrkesbana inom marknadskommunikation och grafisk design samt en obeskrivlig mängd timmar på olika dansgolv, ofta i rollen som lärare.

Hon är grundaren av Himmel och Jord, som 2008 blev Varbergs första yogastudio och i tio år var hon arrangör av den stora festivalen YogaVarberg.

Nu är Jenny spindeln i nätet bakom Himmel och Jord Somatiskt Center för närvaro, medvetenhet och kreativitet. Du kan läsa mer om Jenny här.

Frågor och svar om YogaMonks Fundamentals

Behöver jag träna hemma?

Materialet i YogaMonks Fundamentals är inte utformat för att ligga till grund för egen daglig träning, utan för att ge dig som är nyfiken på metoden en inblick i principerna bakom samt chans att uppleva hur enkla men precisa instruktioner tar dig djupt och leder till ett tillstånd av yoga. För att över tid få ut mesta möjliga av vad yoga kan ge är det regelbunden daglig träning hemma som gäller. För att stötta den processen erbjuds Sadhanaprogrammet i både gruppformat och som privatträning. Läs mer om Sadhana här.

Jag har ingen tidigare erfarenhet av yoga. Är det okej att vara total nybörjare?

Det krävs inga som helst förkunskaper. Och YogaMonks skiljer sig från annan yoga så även den som utövat yoga tidigare kommer med största sannolikhet att få lite att bita i.

Kan jag komma på ett enstaka prova-på-tillfälle?

Det händer att jag erbjuder prova-på-klasser men min erfarenhet är att det är bättre att den nyfikne ger sig själv och metoden tre till fyra tillfällen för att verkligen känna effekterna. Vi bär på mycket vanemässiga sätt att göra saker och här arbetar vi med att bryta ny mark. 

Jag har en skada / funktionsnedsättning och tror att yoga kan vara bra för mig men vet inte om jag klarar att vara med på allt…

Jag har god erfarenhet av att anpassa yogaträningen efter olika personliga förutsättningar, men om du är tveksam så ta gärna personlig kontakt så pratar vi om saken. Det finns också alltid möjlighet att komma individuellt.