Yoga Essentials

Onsdagar kl 17.30-19.30, 7 veckor

 Nästa kursstart: 19 april

Yoga Essentials
~ Body as Energy ~
7×2 tim  17.30-19.30

Pris: 2450 SEK

Yoga som multidimensionell praktik

För dig som vill komma igång igen, för dig som aldrig har börjat och inte minst för dig som yogat på länge nog i gamla hjulspår. Det är skillnad på yoga och yoga. This is the real thing.

Yoga Essentials är en serie kurser, som rullar över tre perioder kring olika teman under året. Varje fristående sju-veckorskurs är som en ny våg av inspiration, kunskap och material utformade för att ge ringar på vattnet även utanför klasserna.

Med ett somatiskt förhållningssätt till människan och en målsättning att expandera bortom våra nuvarande begränsningar guidas du djupare in i yoga – som praktik, som tillstånd, som väg…

Yoga Essentials berör praktikaliteter och perspektiv på hatha yoga som multidimensionell praktik. Du får öva på meditation i rörelse och stillhet. Här byggs yogan inifrån och ut. Istället för att fokusera på formen står den egna upplevelsen i centrum.

Genom vinyasa, myofascial unwinding, somatics och andning kan vi börja frigöra stela muskler, bindväv och djupt liggande hållningsmönster.

Yoga leder till klarhet och lugn i sinnet och en ökad känsla av välbefinnande och meningsfullhet. Yogans andliga lagar öppnar hjärtat och hjälper oss förstå oss själva och världen men också att acceptera det vi inte förstår.

 

 

Mer än en vanlig yogakurs

Yoga är så mycket mer än bara stretching. På Yoga Essentials får du lära dig hur du kan hjälpa kropp och sinne till harmoni även utanför yogamattan. Varje lektion är två timmar och innehåller både teori och en djupgående rörelseklass som avslutas med andning och meditation.

Unika somatiska tekniker för rörelseträning och meditation ger förutsättningar för bättre alignment genom skelett och leder, släpper spänningar både fysiskt och psykiskt samt balanserar nervsystem och energiströmmar på djupet. 

Gruppen begränsas till åtta deltagare vilket ger dig stora möjligheter till individuell hjälp att hitta rätt i övningarna samt få svar på just dina frågor. Vi ger också utrymme för reflektion och utbyte av upplevelser och erfarenheter. Frivilliga hemuppgifter ges mellan varje lektionstillfälle och efter avslutad kurs får du med dig ett hemprogram för egen träning.

Tre fristående kursomgångar under året

YE ~ Healing Connection

Kursstart 25 januari

På det nya året utforskar vi de fem elementen, i dig, i miljön runt omkring och som rörelsekvalitet, Du får en ny relation till ditt skelett, till muskler och bindväv och till din fluiditet. Målet är att utveckla upplevelsen av yoga som relation, till jorden, till himmelen och inte minst till ditt eget hjärta.

YE ~ Body as Energy

Kursstart 19 april

Under senare delen av våren ligger fokus på yogaanatomi, energiströmmar, extension och intention. Du får med dig verktyg för grundning och centrering samt sköna rörelser för hela kroppen och ryggraden i synnerhet. Och givetvis en massa inspiration och nya insikter. Energy flows where attention goes.

YE ~ Path of Practice

Kursstart 6 september

Här står den personliga praktiken och att integrera yogaträningen i vardagen i fokus. Du får lära om praktisk yogafilosofi, andning och meditation. Kroppen får sitt såklart med somatisk flödande yoga som öppnar dina höfter samt vilsamma restorativa övningar för integration och nervsystemsbalansering.

Jenny Ammilon

Cert. Somatic Educator, Hälsopedagog och Yogalärare

Med kvalitetsundervisning i små grupper och individuell coachning hjälper Jenny den som är redo att bjuda in mer närvaro, medvetenhet och kreativitet i sitt liv att tillägna sig verktyg för egenpraktik och embodiment.

Meditation i både rörelse och stillhet är en integrerad del av Jennys yoga och fasciabaserade rörelser i kombination med neurosomatisk medvetenhet hjälper effektivt kroppen till ökad rörlighet och integritet. Istället för att trycka individen in i en idé om form byggs Yogan inifrån och ut.

Jenny är utbildad idrottsvetare med inriktning hälsa vid Göteborgs Universitet (2002-2005), Yogalärare sedan 2004 med examen från YogaMonks-skolans femåriga lärarprogram (2011-2016) och Cert. Somatic Educator genom Ingle Institute for Somatic Movement Education (2016-2018). Undervisningen är också djupt inspirerad av Continuum Movement och YogaSomatics (2015-2018).

Jenny driver Himmel och Jord ~ Somatiskt Center för närvaro, medvetenhet och kreativitet utifrån sin passion för hälsa och utveckling. Många tusen timmar med elever, egna fortgående studier och lång erfarenhet av daglig praktik ligger till grund för undervisningen.

Bakom sig har Jenny en parallell yrkesbana inom marknadskommunikation och grafisk design samt en himla massa tid på dansgolvet, ofta i rollen som lärare. Hon grundade Himmel och Jord 2008, som då blev Varbergs första yogastudio, och i tio år var hon arrangör av den stora festivalen YogaVarberg.

 

Yoga inifrån och ut

Med ett somatiskt förhållningssätt till människan och en målsättning att expandera bortom våra nuvarande begränsningar guidas du djupare in i yoga – som träning, som tillstånd, som väg… 

Frigör muskler och fascia med organiska rörelser

Stelhet sitter mer i nervsystemet och bindväven än i musklerna. Vi kan motverka åldrande och  återskapa de naturliga fria rörelser och neurosomatiska kopplingar som kroppen och känner igen från förr.