Shakti Yoga

Måndagar kl 19.00-20.30

Vill du veta mer om anmälningsförfarandet  Se Bokning och betalning

Återknyt till din livskraft 

Shakti Yoga är att komma hem till våra egna kroppar och återknyta till vår livskraft. Vår egen livslust, kraft och inre visdom. För att göra det behöver vi känna oss väldigt trygga och avslappnade, så det är där vi börjar. Etablerar kontakten med oss själva, jorden under oss och himlen över oss. Tar emot stödet som hela tiden erbjuds. Shakti Yogan är grundad av med inspiration från främst olika yogaformer, tantra och feminine embodiment. I Shakti Yogan välkomnas du precis som du är, med allt du är.

Tankar, känslor, kropp, energi och själ. Vi kan inte separera oss och jobba med bara en del, vi är allt detta. Om du har en fantastisk bubblig dag så är det detta du tar med dig, om det är en riktig skitdag så är även det lika välkommet på mattan. Rörelserna väcks inifrån och ut och det finns inget du behöver leva upp till eller prestera. Förutom Asana, rörelser, så arbetar vi med andning & ljud, beröring, energiarbete och stillhet. 

Kursen är öppne för drop-in
Pris: 220 SEK / tillfälle

Jenny Frick

Yogalärare Shakti Yoga

Jenny är utbildad av Shakti Yogan grundare Mira Moonya Skogsdotter. Under 2018/2019 bistod hon grundaren Mira i utvecklingen av Yogalärarutbildningen som nu hålls i både Sverige och på Bali. Jenny har tidigare gått yogalärarutbildning i Embodied Flow (200h) med Anja Bergh.

Med en stark övertygelse om att vi alla har svaren i våra egna kroppar guidar Jenny med ett inre och yttre lyssnande. Hon inspirerar till att väcka upp den inre visdomen och livskraften. Med ledorden lekfullhet, närvaro och lätthet välkomnar hon alla delar av dig på mattan. Kropp, tankar, känslor, energi och själ. Precis som du är JUST NU. 

En yogakurs i fyra delar på tolv tillfällen

Den här våren vill Jenny Frick ta med dig på en resa. En resa in i din kropp och en resa i att återetablera kontakten med all den magi som finns i och runtomkring oss. En resa som passar alla nivåer – oavsett om du är nybörjare eller yogat i många år. Vi lär oss inget nytt, säger Jenny. Vi återuppväcker bara vår feminina kraft, något som våra kroppar redan känner, och längtar efter.

Del 1: 10/2, 17/2, 24/2: Fokus är på grunden, stödet och relationen. Vi jobbar med kontakten till jord och himmel, med och i vår egen kropp stadigt mitt emellan. Vi jobbar med att förlita oss på vårt skelett för att inte bära sådant vi inte behöver bära. Precis som ett träd tillåter vi våra rötter leta sig djupt ned i underjorden för att ge oss stöd och stabilitet. Stöd i form av jord och himmel. I oss själva.

Del 2: 9/3, 16/3, 23/3. Djupt rotade i oss själva och med en påtaglig känsla för stöd börjar vi att rensa. Lämna sådant vi inte längre behöver och skapa utrymme för mer av det vi önskar. Vi låter andetaget expandera utrymmet inom oss och utforskar ledplatser och andra platser av utrymme. Vi låter oss vila i tomrummet, platsen mellan andetagen.

Del 3: 30/3, 13/4, 20/4. Grundade med stöd och öppna för det vi vill skapa knyter vi an till gnistan inom oss. Kreativiteten och kraften. Vi utforskar den naturliga rörelse som sker utifrån vårt kraftcenter, vår core ut i vår kropp och vidare ut i världen. Vi sätter intentioner och tänder elden genom kraftfullare praktik med våra muskler. Vi bekantar oss med den kraft som var och en av oss besitter.

Del 4: 27/4, 11/5, 18/5. Grundade med stöd, utrymme och kraft och tydliga intentioner. Nu finns det ingenting som stoppar oss. Vi fokuserar på lätthet, flow och rörelse. Cirklar och spiraler. Vi gör större förflyttningar, utforskar hudens flexibilitet. Huden, mötet mellan vår inre och yttre verklighet. Vi välkomnar oss själva som fullt levande ut i världen och in i den varma årstiden.

Att vara sig själv

Genom att vara jag; ärlig med mina styrkor och svagheter, min längtan och mina rädslor vill jag inspirera andra att vara precis de de är. Vi är alla unika, och vi är alla människor. Låt oss mötas i det. Stärka och inspirera varandra till att leva de mest levande liv vi kan och tillsammans skapa en bättre värld.

Civilekonom, yogalärare och mamma till tre fantastiska killar. Jag är intuitiv och ser och känner bortom det ögat ser. Det tror jag att vi alla gör när vi tillåter oss. När vi lyssnar och vänder blicken inåt.

Efter att ha utforskat många former av Yoga – Kundalini, Sama Yoga, Yin Yoga, Bikram Yoga, Anusara Yoga osv fastnade jag för Embodied Flow. Det är en yogaform där vi talar till och litar på våra egna kroppars visdom, snarare än tanke och lärare. Det var inom Embodied Flow jag gick min första yogalärarutbildning (200h) med Anja Bergh, Yoga Buddhi.

Från en längtan efter ännu mer lekfullhet, liv och kraft, i både mig själv och yogan hittade jag Shakti Yogan. Att tillåta arbetet med energin lika mycket som den fysiska kroppen tilltalade mig och under 2018/2019 bistod jag grundaren Mira Moonya Skogsdotter Shakti i utvecklingen av Yogalärarutbildningen som nu hålls i både Sverige och på Bali.

Under våren 2020 vill jag dela Shakti Yoga med dig på Himmel och Jord. Välkommen att välkomna dig till en ännu mer levande DU.

Så här säger deltagarna

“Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua enim ad minim veniam quis nostrud exercitation ullamc. Sed do eiusmod tempor ut labore et dolore magna enim.” Lena Lennartsson

Managing Director, Cora Ltd

“Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua enim ad minim veniam quis nostrud exercitation ullamc. Sed do eiusmod tempor ut labore et dolore magna enim.” Jonna Johansson

Managing Director, Cora Ltd

“Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua enim ad minim veniam quis nostrud exercitation ullamc. Sed do eiusmod tempor ut labore et dolore magna enim.” Petra Pettersson

Managing Director, Cora Ltd